Over Flower Artist

Flower Artist is niet zomaar een bloemist. Het is dé bloemist gespecialiseerd in de meest natuurgetrouwe zijden bloemen en planten. Binnen het team zijn er bloemisten met meer dan 15 jaar ervaring in het (verse) bloemenvak, waardoor de kwaliteit en echtheid van de zijden bloemen nauwlettend worden bewaakt. 

Er worden namelijk geen zijden bloemen gepresenteerd die in de natuur niet kloppen qua kleur of vorm. Alleen met kerst maken we hierop een uitzondering. In het kleurrijke atelier bevindt zich een ruime collectie van de mooiste, meest natuurgetrouwe zijden bloemen en planten. Een unieke samengestelde collectie die je nergens anders zult vinden, omdat het team van Flower Artist samenwerkt met verschillende leveranciers en alleen het allerbeste selecteert.

Geïnspireerd door de stillevens van de oude Nederlandse meesters creëert het team van Flower Artist dagelijks met passie, liefde en vakmanschap de mooiste creaties met zijden bloemen. Tijdens het schilderen van bloemenstillevens ontstonden er op doek boeketten die eigenlijk onmogelijk waren. Jaren werd er gedaan over een schilderij en gaandeweg bloeiden er per seizoen andere bloemen, die daardoor prachtig samenkomen op een bloemenstilleven. Dit is precies wat Flower Artist ook doet: de mooiste zijden bloemen uit elk seizoen samenvoegen in de juiste kleurencombinaties, wat samen een waar kunstobject vormt. Zijden bloemen zijn een duurzame keuze ten opzichte van verse bloemen. Er wordt regelmatig door de vele vaste klanten gebruikgemaakt van upcycling van de bloemen. Ook hierin adviseert het team graag. Flower Artist werkt samen met diverse leveranciers waar de zijden bloemen en planten duurzaam worden geproduceerd.

ontmoet het team

sabrina

Sabrina, eigenaresse en oprichter van Flower Artist, is 30 jaar en woont in Heemskerk. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring in de bloemenindustrie. Ze is hondenmama van Gigi en Nowi.

De liefde voor bloemen is er bij Sabrina altijd al geweest. Als klein meisje plukte ze bloemen en creëerde hiermee de meest bijzondere creaties. Na haar opleiding op een VMBO Groen School koos ze voor de MBO-opleiding Bloem & Design, die ze succesvol afrondde. Als Specialiste Natuur en Vormgeving behaalde ze zelfs een extra vakdiploma.

Tijdens haar studie liep Sabrina stages in heel Nederland en zelfs op Aruba. Van lokale bloemisten tot het meest luxe segment, Sabrina deed ervaring op in verschillende bloemenomgevingen. In 2013 werd ze verkozen tot MBO Uitblinker sector Bloem van het jaar.

Lees verder

Naast haar studie was Sabrina al vroeg bezig met ondernemen. In 2015, op 21-jarige leeftijd, startte ze officieel haar eigen onderneming Flower Artist. De naam Flower Artist symboliseert haar passie voor het bloemenvak en haar creativiteit. Sabrina herinnert zich: ‘Ik zie mezelf nog zitten met een vriendin, sparren tijdens de Nederlandse les over de perfecte bedrijfsnaam die uniek, vernieuwend en symboliserend was. Daar kwam Flower Artist uit. Een internationale naam die nergens nog in gebruik was en wat het gehele bloemenvak voor haar overkoepelde.

Na vele succesvolle projecten met verse en zijden bloemen, zoals bruids- en rouwbloemwerk, kantoorbeplantingen, kersthuizen en grote bloemdecoraties in het buitenland voor beurzen en evenementen, besloot Sabrina in 2020 om Flower Artist volledig te specialiseren in zijden bloemen en planten.

Vier jaar na deze beslissing staat er nu een fantastisch creatief team van 3 Artists naast Sabrina. Ze is dankbaar voor het toegewijde team en de groei die Flower Artist heeft doorgemaakt. Sabrina deelt haar passie niet alleen, maar creëert ook ruimte voor de creativiteit van haar team. Ze benoemt: ‘Wij hebben echt het allerleukste en meest dankbare werk. Daarom lopen wij allemaal altijd met een grote glimlach rond.’

Sabrina heeft elk seizoen haar favoriete bloemen, waaronder Franse Tulpen, Pioenrozen, Klaprozen, Delphiniums en Dahlia’s. Haar all-time favorite is echter de Gloriosa. Ze ziet deze bloemen het liefst samengebracht in een prachtig plukboeket.

Lees minder

Ramona

Ramona, Artist bij Flower Artist, woont samen met haar man in Uitgeest, is 38 jaar en heeft 2 prachtige dochters. Ze is werkzaam bij Flower Artist sinds januari 2021.

Sabrina en Ramona kennen elkaar al vanuit Ramona’s vorige baan in een bloemenzaak, waar Sabrina als 15-jarige stage heeft gelopen. Ramona heeft ruim 16 jaar in deze bloemenzaak gewerkt voordat ze als eerste medewerker het team van Flower Artist kwam versterken. Ramona vertelt: ‘Toen het bedrijf werd opgeheven, vroeg Sabrina mij om bij haar te komen werken. Het was super spannend om aan iets nieuws te beginnen, maar vol overtuiging en enthousiasme zei ik JA tegen deze nieuwe uitdaging en de zijden bloemen. Hier heb ik geen seconde spijt van gehad.’

De meest gestelde vraag aan Ramona is of ze de verse bloemen mist. Dit is niet het geval, gezien de vele mogelijkheden die zijden bloemen bieden. Haar favoriete type boeket is het plukboeket, in een roze kleur met andere contrasterende knalkleuren. De Tropical Candy is daarom ook een favoriet van Ramona!

demi

Artist Demi woont samen met haar man in Beverwijk, is 29 jaar en heeft 2 heerlijke dochters. Ze is werkzaam bij Flower Artist sinds juni 2021.

Tijdens het zwangerschapsverlof van haar eerste dochter begon Demi te beseffen dat ze bij haar vorige baan het creatieve werken met haar handen ontzettend miste.

Demi vertelt: ‘Ik had een grote voorliefde voor bloemen, maar heb hier na mijn middelbare schoolopleiding niets mee gedaan. Dit bleef kriebelen. Ik besloot mijn baan als intercedent bij een uitzendbureau op te zeggen en stuurde mijn eerste open sollicitatie naar Flower Artist. Wat een warm onthaal en wat een enorm groot werkplezier ervaar ik hier! Heerlijk creatief bezig. Demi is nu opgeleid tot Top Artist binnen het team van Flower Artist.

Lees verder

Ze wil iedereen die worstelt met zijn/haar baan het volgende meegeven: ‘Volg je hart, want doen waar je echt gelukkig van wordt, is zo’n verrijking van je leven.’

Demi’s favoriete bloemen zijn voorjaarsbloemen zoals tulpen en ranonkels. Ze maakt het liefst fijne veldboeketten met veel luchtig groen en felgekleurde bloemen zoals Nerine en Delphiniums erin. Het werken met zijden bloemen is voor Demi een feestje omdat ze elke dag haar creativiteit weer op een andere manier kwijt kan en deze passie ook nog kan delen met haar even enthousiaste collega’s.

Lees minder

josien

Artist Josien woont samen met haar man in Beverwijk, is 27 jaar en is hondenmama van Moos. Ze is werkzaam bij Flower Artist sinds februari 2023.Josien voelde dat ze ‘iets’ miste bij haar vorige baan, schakelde de hulp in van een loopbaancoach en kreeg het advies te solliciteren bij een bedrijf waar ze zichzelf wel zag werken. Josien vertelt: ‘Mijn vriend zei: Joos, jij moet Flower Artist gaan benaderen, daar hoor jij ook bij! Ik voelde dat hij gelijk had en heb direct een open sollicitatie gestuurd. Ik ben altijd gek op bloemen en planten geweest en wilde graag met mijn handen werken, nieuwe dingen creëren. Dat is nu zeker gelukt!’ Josien is super creatief en leergierig en intern opgeleid tot een Top Artist.

Haar favoriete seizoen is de herfst; ze vindt de warme kleuren in boeketten prachtig! Het liefst maakt ze monoboeketten, dit zijn boeketten die bestaan uit één soort bloemen. Binnenkort komen er meer van dit soort boeketten ontworpen door Josien op de website!

gigi & nowi

Wanneer je een bezoek aan het Atelier brengt, zul je Gigi en Nowi vast en zeker tegenkomen! Deze twee vrolijke pomeriaan hondjes (dwergkeesjes) zijn altijd met Sabrina mee en brengen veel gezelligheid in het atelier. Gigi komt het liefst bij je knuffelen, en Nowi huppelt vrolijk rond met zijn speeltjes.

Missie

Flower Artist streeft ernaar wereldwijd een blijvende indruk achter te laten door de hele wereld bloemrijker te maken en meer kleur toe te voegen aan elke ruimte op een milieubewuste en esthetisch verrijkende manier. Want elke ruimte, groot of klein, verdient de aandacht waarin wij als mensen ons beste zelf mogen zijn.

visie

De visie van Flower Artist is erkend te worden als de nummer 1 zijden bloemist ter wereld, waarbij de grenzen van creativiteit en duurzaamheid telkens worden verlegd. Het streven is om de trendsetter te zijn en te blijven in de wereld van zijden bloemen. Flower Artist ziet een toekomst waarin zijden bloemen niet alleen worden gewaardeerd om hun praktische voordelen, maar ook als een bewuste keuze voor een duurzamere en kunstzinnigere wereld.

het atelier

Flower Artist heeft een prachtig kleurrijk atelier in Heemskerk, waar de volledige collectie zijden bloemen en planten wordt gepresenteerd. Je kunt hier op afspraak langskomen; de Artists werken op afspraak, zodat ze voor elke klant alle aandacht en tijd hebben. Maak een afspraak in het atelier en creëer samen met een van de Top Artists jouw persoonlijke zijden boeket, passend bij jouw interieur.

Locatie

Het team is ook veel te vinden op locaties door de hele Benelux. Samen met een Top Artist wordt er speciaal per bedrijf of woning gekeken naar de beste duurzame opties voor een complete aankleding met zijden bloemen en planten. Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat je verrassen door de mooiste ontwerpen.

online

Binnen het team is Flower Artist continu bezig met vernieuwing, verandering en verbetering. De perfecte boeketten, speciaal gecreëerd door de Artists, kun je online bestellen in de webshop. Alleen de productfoto’s zijn al ware kunstwerken. De zijden boeketten van Flower Artist worden online wereldwijd besteld! 

Binnenkort zal er regelmatig een blog online komen met bijzondere projecten uitgevoerd door Flower Artist.

flower artist in het nieuws